Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

23
23
Vinogradniški pohod po trasi III.Šentjanž – Pekel – Kamenica – Kamensko – Brinje – Šentjanž

Na dan državnosti, 25. junija, smo se člani DV Šentjanž, naše družine in prijatelji društva odpravili že na 9. pohod po naših vinskih goricah. Vsako leto znova navdušeni zaključimo dan, saj ugotavljamo, da se skrbniki točk zelo potrudijo z dobrotami, ki poskrbijo za nepozabno vzdušje. Društveni pevci, ki imajo že v letnem planu dela zapisano, da je njihova prisotnost na pohodu skoraj obvezna, so nas tudi letos spremljali in zabavali z vsebino svojega repertoarja.
Letošnji pohod iz Šentjanža se je zopet začel v družbi več kot sto pohodnikov. Pot nas je vodila skozi čudovito dolino Pekla. Prijazen sprejem pohodnikov s strani družine Brečko smo si dobro zapomnili po dobrotah, ki so vabile z obloženih miz, še posebno pa po odlični viljamovki, ki je še dolgo pustila svoj okus.
Pot nas je nato vodila mimo studenčka na Kamenico, kjer nas je pričakala vesela družba razširjene Štihove družine, kjer je tudi 97-letna mama vedela, da smo na obisku šentjanški vinogradniki. Ob skrbno pripravljenih mizah smo si privoščili vinogradniško malico in oddih za naporen vzpon do vinske gorice Kamenško.
Točka pri vinogradniku Branku Kebru je združila dobrote skoraj vseh Kamenčanov in tako se nam ob dobrem vinu, pecivu in družbi, v kateri se je zdelo, da se kljub vročini vsi zelo dobro počutimo, zopet ni nikamor mudilo.
Sledilo je povabilo, da moramo naprej v Brinje. Da se dobimo na kozolcu ... Niso nas čisto resno jemali, dokler nas ni sprejel prijazni gostitelj Andrej Repše in nas pospremil na kozolec, kjer smo s toplo malico in vinogradniško pesmijo zaključili prijetno druženje.
Zahvaljujemo se družini Brečko za izjemen sprejem, Vidi in Toniju Štihu za organizacijo malice na Kamenici, Branku Kebru za pomoč pri organizaciji pohoda in vsem, ki ste z dobrotami napolnili mize v Kamenškem, ter Marjeti in Andreju Repšetu za gostoljubje na njihovi čudoviti domačiji v Brinjah.
Hvala vsem vinogradnikom na tej trasi za darovano vino in društvenim pevcem, ki so pripomogli k dobremu vzdušju.
Hvala pohodnikom za lepo udeležbo, saj nam z njo vsako leto znova dokazujete, da si želite tovrstnega druženja, kjer preprosto pozabimo na čas.
Renata Kuhar, predsednica DV Šentjanž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.