Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

18
18
Ocenjevanje vin 2017

Pred vami so rezultati ocenjevanja vin, ki je potekalo 18. februarja 2017 v kulturni dvorani v Šentjanžu. Letnik vina, ki je za nami, sta nekoliko zaznamovala pozeba in toča. Kljub temu smo zbrali skupaj 147 vzorcev, kateri so bili v večini zelo dobro ocenjeni. Res, da je bilo zopet prisotnih nekaj kletarskih napak, zato so bili izločeni. Vinogradnikom pa bomo v najkrajšem času sporočili napake v vinih, da jih bodo lahko odpravili.

Predsednika komisij, gospa Darja Bovha in gospod Jože Simončič, sta že nekaj let navdušena nad našimi vini in celotno izvedbo ocenjevanja. Na naše veliko zadovoljstvo se vključujejo v samo izvedbo ocenjevanja tudi mlajši člani društva, kar je obetavna popotnica za uspešno nadaljevanje dela tudi v prihodnje.

Letošnje ocenjevalce belih vin, med katerimi je bil tudi znani vinogradnik Lojze Kerin, so presenetile izjemno dovršeno zorjene penine. Med sedmimi vzorci je prejela najvišjo oceno penina Rudija Beca, ki je z najvišjo oceno postal šampion ocenjevanja.

Veseli nas, da nam prenašanje znanja med člani koristi pri pridelavi vina, zato so tudi ocene dokaj strnjene.

Že sedaj vas prijazno vabim, da se udeležite občnega zbora, ki bo 11. marca ob 18-uri v kulturni dvorani v Šentjanžu.

Po pregledu dela v letu 2016, podeljenih priznanjih za najboljša vina in planu za leto 2017, v katerem nas čaka veliko praznovanje 20-letnice društva, se bomo lahko zavrteli še ob zvokih ansambla Vesela dolina.

Renata Kuhar

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

travniki_v_hinjah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.