Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

17
17
Društvo vinogradnikov Šentjanž s hramom na Cvičkariji 

Največji dogodek dolenjskih vinogradnikov je za nami. Sklep, ki je bil sprejet na seji ZDVD v Šentjanžu, da zaupamo prireditev Teden cvička trem društvom v občini Trebnje, kjer se je vse skupaj dogajalo, je več kot odlično potrdil naše zaupanje. 

Prvi majski vikend je na Cvičkarijo zvabil tudi naše člane društva. Blizu 60 prisotnih pod našo šentjanško zastavo je veselo korakalo v povorki z več kot 1500 vinogradniki preostalih 31 društev ZDVD. Tudi v soboto in nedeljo smo se Šentjančani veselo pozdravljali na prireditvi za izbor cvičkove princese in podelitvi medalj. 

Prizadevanja, da upravičimo dobre, skorajda sosedske vezi, so bila dobro nagrajena. Naši društveni pevci so 22. aprila nastopili na reviji vinogradniških pevskih zborov v Trebnjem. Da postavimo na prireditev tudi hram, se je odločil še stari upravni odbor, novi pa je poskrbel za tridnevno aktivno delo v njem. 

Lepo je bilo videti mlade člane društva, kako so veselo obvladovali številne goste, ki so se radi ustavljali ob dobrem cvičku in domačih dobrotah, ki smo jih pripravile članice društva.

Posebna zahvala velja Andreju in Nandetu Prijatelj, ki sta poskrbela za prevoz. Brez utečene ekipe, ki skrbi za varen odhod in vrnitev hrama, ne bi šlo, zato se tudi njim iskreno zahvaljujem.

Prizadevni organizatorji so bili nagrajeni z več tisoč obiskovalci v petek in soboto, naše društvo pa je v to zgodbo postavilo svoj delež s hramom, ki se vedno znova pokaže kot dobra poteza tistih članov, ki so se odločili za to zares enkratno društveno investicijo.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas za petkovo povorko. Skupaj smo preživeli lep večer in si dokazali, kako lepo se lahko imamo, če držimo skupaj. Gremo naprej.

Renata Kuhar

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.