Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

01
01
Občni zbor DV Šentjanž in prireditev Županovo vino 2016

Ko zima prehaja v pomlad, se odvijajo številni občni zbori in tako smo se člani Vinogradniškega društva Šentjanž zbrali v soboto, 12. marca, da pregledamo delovanje preteklega leta. Letošnje leto je bilo za nas volilno leto, pri čemer je prišlo do nekaterih sprememb, saj smo v upravnem odboru  pridobili nove člane. Le-ti bodo s svojimi idejami, znanjem in izkušnjami še obogatili delovanje društva. Zgledno in dobro delo predsedstva društva si je zaslužilo nadaljnje zaupanje.

Plan društva je ambiciozen, a ne dvomimo, da naših načrtov ne bi izpeljali. V zaključnem delu občnega zbora je potekala tudi uradna razglasitev rezultatov in podelitev diplom društvenega ocenjevanja. Zbranih je bilo 149 vzorcev vin, od tega je bilo 14 vzorcev za Županovo vino. O kvaliteti vin priča tudi podatek, da je bil le majhen procent neocenjenih, saj je bilo podeljenih kar 117 diplom in priznanj. Prvak cvička je postal Zvonko Vidmar, ocena 16,20, naziv prvaka za suho belo vino je romalo v roke Andreja Repšeta, ocena 17,60. Z zavidljivo oceno 18,96 Chardonnaya - jagodni izbor je Milan Jamšek postal šampion društvenega ocenjevanja.

Pod okriljem enega izmed vinogradniških društev občine Sevnica vsako leto poteka ocenjevanje vin za Županovo vino, letos je ta čast pripadla nam. Na izboru je sodelovalo 14 vzorcev, pri čemer je strokovna komisija imela težko delo, saj se je izkazalo, da vinarji dobro skrbijo za kakovost svojih vin.

S svojimi vini so sodelovali tudi naši člani, najbolj ponosni pa smo na Milana Jamška, ki je z modro frankinjo, letnik 2012, osvojil žlahtni naziv Županovo vino 2016. Zbrane na dogodku je nagovoril župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, s svojo prisotnostjo sta nas počastila predsednik ZDVD Matjaž Jakše in Kralj cvička Franc Kobe.

S petjem so program popestrili Pevci Društva vinogradnikov Šentjanž in Septet Fortuna, v nadaljevanju pa nas je zabaval ansambel Vesela dolina.

Vesna Perko

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.