Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

2
2
Društveno ocenjevanje vin in izbor "Županovo vino 2016"

Sredina februarskih dni je za Šentjanžke vinogradnike minila v znamenju priprav na ocenjevanje vin. V soboto, 20. februarja 2016 smo dobili končne ocene letnika 2015. Letošnje ocenjevanje smo pripravili še posebej skrbno, saj nam je bil zaupano tudi ocenjevanje in izbor modre frankinje za županovo vino. Enakovredna porazdelitev ocenjevalcev iz vseh štirih društev naše občine je bila pod vodstvom predsednikov komisij, enologov Darje Bovha iz kleti Vile Platana in Jožeta Simončiča iz kleti kartuzije Pleterje zagotovilo, da so bila vina nagrajena z ocenami, ki si jih zaslužijo.

Deset članska tehnična ekipa, ki je poskrbela za povsem nemoten potek ocenjevanja, je prejela vse pohvale od predsednikov komisij.

147 vzorcev, od teh je bilo več kot polovico rdečih vin je bil dober znak, da si upamo svoja vina izpostaviti in jih dati na ocenjevanje.

Komentarji predsednikov komisij so bili prijetni za poslušanje. Gospod Jože Simončič, ki je predsedoval komisiji rdečih, je bil navdušen nad cvički ter nad barvami in čistimi linijami modrih frankinj, ki jih je letos na področju Dolenjske malo težje najti.

Zaslediti je bilo tudi nekaj kletarskih napak tako pri rdečih, kakor tudi pri belih sortah. Gospa Darja Bovha, ki je vedno znova presenečena nad vzorci, ki jih poskuša pri nas, nas je opozorila na še možne določene izboljšave belih vin in nam zaželela vsaj takšno letino tudi letos.

Kuhar Renata

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.