Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DVG na sejmu Agra 2013
DVG na sejmu Agra 2013
Društvo vinogradnikov Šentjanž na protestu na sejmu Agra

Dokaj hitro se je končalo dopustovanje v našem društvu in že so se začele vrstiti številne aktivnosti, z začetkom s sodelovanjem na protestu na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, katerega smo se udeležili tudi šentjanški vinogradniki. Namen protesta je bil opozoriti zakonodajalca in ustanove, ki kreirajo politiko davkov, na nesprejemljivost sprejetega zakona o obdavčitvi vinogradniških, gozdnih in ostalih kmetijskih zemljišč v obliki večkratnega povečanja katastrskega dohodka ter o nameravani visoki obdavčitvi gospodarskih poslopij na kmetijah.

Tako smo vinogradniki iz 29-ih vinogradniških društev, ki so združena v Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske (ZDVD), uspešno izvedli medijsko zelo odmevni vinogradniški protest s polaganjem vinske trte, katero smo prinesli s seboj ter predajo peticije kmetijskemu ministru Dejanu Židanu s sklepi sprejetimi na seji skupščini ZDVD dne 9. 8. 2013 na Raki.
Kljub temu, da je DVŠ omogočilo svojim članom brezplačen prevoz in vstopnico za ogled sejma AGRA, se nas je v torkovem jutru odpeljalo le 18 z dvema gasilskima kombijema. Poleg sodelovanja na protestu, je bil namen seveda tudi ogled samega sejma, kar smo tudi spridoma izkoristili ter preživeli prav prijeten dan v družbi vinogradnikov sosednjega društva Malkovec.
Renata Kuhar

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

Cerkev-na-Leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.