Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20
20
Tretji vinogradniški pohod Društva vinogradnikov Šentjanž

"Od zdaj naprej bom pa tud jaz začel na pohode hodit" - je bil iskreno izrečen stavek udeleženca na vinogradniškem pohodu, na katerem je bil prisoten prvič. Dan državnosti je združil več kot sto trideset vinogradnikov in simpatizerjev društva na tretjem pohodu po naših vinskih goricah. V prazničnem jutru pred pričetkom pohoda sta nas pozdravila predsednik društva Rudi Bec in 15. cvičkova princesa   Andreja Simeonov, vodnica pohoda pa je na kratko predstavila potek poti.

Kot že prejšnja leta, smo tudi v Kamenškem doživeli nepozaben dan, z izjemno gostoljubnostjo domačinov na poti.

Pot iz Šentjanža nas je peljala čez Pekel, kjer nas je družina Jakoš sprejela odprtih rok, po malici smo krenili proti Kamenici, kjer so nas pričakale rože in prijazna zakonca Štih s svojo  dobrodošlico. Gostitelji Kamenškega so dokazali, da so doma na tako lepem kraju, da se jih je še recesija izognila, Gromov Jože pa je smel edini v Kamenškem odpreti svojo zidanico, kajti vsi ostali so združili svoje dobrote pri Bregarjevih. Pot smo nadaljevali proti Brinjam, kjer se je dobro razpoložena družba prav rada ustavila na Repšetovi domačiji, ki je prava paša za oči in dušo.

Dobro vino nam je skorajda ustavilo čas. Po 6 urah prijetnega druženja, se je izjemno harmonična skupina pohodnikov napotila nazaj v Šentjanž, kjer se nam je neskončno prilegla zaslužena "kisla župca".

Velika zahvala gre tudi skupini za pripravo pohoda in seveda vsem,  ki ste kakorkoli pripomogli pri organizaciji,  kjer brez pridnih rok gospodinj, dobrih kletarjev in udeležencev pohoda ne bi bilo lepih spominov na naše druženje.

Naj leto hitro mine in nasvidenje 25. junija 2014 v Šentjanžu.

Kuhar Renata

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.