Kažipot

  Iskanje

  Povabilo

  Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

  FB prijatelji

  P1080804
  P1080804
  Turistično društvo Šentjanž v januarju dejavno na področju zdravja

  Dva januarska torka zvečer smo se novega znanja željni krajani zbrali na delavnicah z naslovom »Zdrava prehrana«, ki ju je organiziralo Turistično društvo Šentjanž, izvedle pa medicinske sestre Centra zdravja Zdravstvenega doma Sevnica. Ob povabilu je najbrž marsikdo pomislil, da o zdravi prehrani ve že vse. Dekleta so nas prepričala, da temu ni tako. Na prvi delavnici nam je bila predstavljena prenovljena prehranska piramida, pogovarjali smo se o tem, kako naj bi zgledal in kaj vse naj bi vseboval zdrav krožnik, kako zdravo pripravljati hrano in katera hranila ter v kakšnih količinah so nujna za zdrav vsakdan. Na drugi delavnici pa je pogovor tekel predvsem o tem, na kaj vse moramo biti pozorni, ko želimo v trgovini kupiti zdravo živilo, učili smo se brati deklaracije na živilskih izdelkih in se zgrozili nad količino skritega sladkorja v živilih, za katera smo mislili, da so zdrava. Pasti, ki nam ji postavlja potrošništvo in obilno založene police prodajaln so brezmejne. Zagotovo bomo v bodoče, tudi s pomočjo znanja, ki smo ga pridobili na teh delavnicah, znali marsikatero past uspešno preskočiti v korist svojega zdravja in zdravja naših najbližjih.

  Zadnjo januarsko soboto pa smo v kulturni dvorani po enem letu zopet obnovili znanje postopkov oživljanja in uporabe avtomatskega defibrilatorja. Izkušeno osebje Centra zdravja Zdravstvenega doma Sevnica nam je predstavilo pravilne postopke, potem pa je sledila praktična vaja na modelih. 

  Zdravje je naše največje bogastvo in naša dolžnost je, da ga varujemo! Veseli smo, da lahko tudi Turistično društvo Šentjanž doda svoj kamenček v mozaik vseživljenjskega učenja s ciljem, da ostanemo čim dlje zdravi.

  Petra Majcen

  temperatura

  Šentjanž

  Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

  Birna vas

  Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

  Slika v živo

  Šenthanž v živo

  LOGO I FEEL SLOVENIA

   

  logo TZS

   

  Logo QRA

  Lepote Šentjanža

  razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

  www.sentjanz.si

  Copyright © 2019. Vse pravice pridržane.