Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

998669 541919599198722 692036874 n
998669 541919599198722 692036874 n
ArtEko 2013 dobro uspel

Junijski sončni žarki so bili ravno pravšnji za likovno ustvarjanje. V času od 27. do 30. junija je potekalo že 3. mednarodno srečanje likovnikov ArtEko 2013, tokrat v zidanici Milene Bregar v Kamenškem, kjer so umetniki s temo "ustvarjalna reciklaža" združili svoje zamisli in zopet ustvarili osupljive umetnine. Skupino likovnih umetnikov so sestavljali Adriano Gon iz Italije, Maja Briski in Zaneto Paulin s Hrvaške, Elena Sigmund v vlogi predstavnice Rusije, ki je istočasno tudi domačinka, Vladimir Leben, Mojca Marija Vilar, Matic Svažič in Jerca Šantej pa so predstavljali Slovenijo.

Program dogajanja je bil pester, saj so se nekateri lahko podali na kratek pohod z naravovarstvenikom Antonom Komatom, ki je odkril nova bogastva in zaklade rudarsko-tematske poti Tk pav, ki si jih krajani sploh ne zavedamo.

Zaključek srečanja pa je bil v soboto, 29. junija, ko so bile umetnine postavljene na ogled, tokrat na malo drugačen način, med trte. Prijetno druženje ob dobrotah pridnih rok članic Turističnega društva Šentjanž in žlahtne kapljice je popestril tudi slovenski poet ter glasbenik Peter Dirnbek. S svojo prisotnostjo pa nas je počastila tudi igralka Violeta Tomič, ki je bila navdušena nad lepoto vinske gorice Kamenško.

Veselje in zadovoljstvo ne le ustvarjalcev, ampak tudi obiskovalcev je dodobra ogrela srca glavnih "krivcev", da se sedaj že tradicionalno srečanje kljub krizi ni prekinilo, zato iskrena hvala vsem, ki ste na kakršenkoli način pripomogli k uspehu le-tega. Ob ognju pa so se začele rojevati že nove  ideje za prihodnje leto.

Vsi tisti, ki si likovnih izdelkov niste mogli ogledati, pa obveščamo, da bo uradna otvoritev razstave nastalih del bo v soboto, 29. septembra, v sklopu prireditve Šentjanška ekološka tržnica.

TD Šentjanž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.