Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20140406 095853
20140406 095853
Dan varne vožnje z motocikli

Moto klub Junci, je tudi letos poskrbel za organizacijo preventivne akcije varna vožnja z motocikli . V sodelovanju s Prometno Policijo Novo mesto se je dogodek odvijal v nedeljo 6. aprila 2014. Osrednji del dogajanja je bil poligon, namenjen voznikom motociklov. Vsi vozniki so lahko preizkusili svoje praktično znanje pod budnim očesom policistov, kateri so pomagali s svojimi izkušnjami in nasveti.

Namen te preventivne akcije je izboljšanje prometne varnosti motoristov preko različnih praktičnih vaj na poligonu, katere simulirajo cesto z vsemi njenimi pastmi.  Policisti so praktično in teoretično predstavili tehnike vožnje v različnih okoliščinah, obnašanje motocikla, ter pravilno ukrepanje v primeru nenadne ovire.  Vsak udeleženec treninga varne vožnje je imel priložnost  preizkusiti  se na različnih vajah pri nizkih hitrostih in na ta način pridobiti, oziroma nadgraditi svoje vozniške sposobnosti. Motoristi smo ugotavljali, da je pravilen pogled pri vožnji motorja ključen v vseh situacijah.  Na poligonu je z omenjenimi vajami  vsakdo preizkusil svoje zmogljivosti in sposobnosti pri vožnji. Ena od pomembnih tem v sklopu izobraževanja  je bil tudi poudarek na obnašanju motoristov v prometu in kultura vožnje.  Vsi udeleženci smo z zanimanjem in navdušenjem vsrkavali znanje, ki smo ga bili deležni. Zavedamo se, da so tovrstne delavnice koristne in potrebne za izboljšanje varnosti,  tako motoristov, kot ostalih udeležencev v prometu. Zagotavljamo, da bomo še nadaljevali z organizacijo tovrstnih dogodkov, ter jih programsko v prihodnje še obogatili. V imenu celotnega Moto Kluba Junci se iskreno zahvaljujem policistoma g. Dulminu in g. Grmšku iz prometne policije Novo mesto, ker sta si vzela čas, ter nam s svojim izjemnim znanjem in opremo  pomagala pri izboljšanju preventivne varnosti v prometu. Zahvaljujemo se tudi podjetju Armat, ki nam je odstopilo svoj prostor za postavitev in izvedbo poligona.

Predsednik MK JUNCI,  Roman Bale

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.