Kažipot

  Iskanje

  Povabilo

  Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

  FB prijatelji

  IMG 4610
  IMG 4610
  V cerkvi na Brunku spet zvenela ljudska pesem

  Prav lep sončen dan je bil v nedeljo 11. junija 2017 in na Brunk so priromali pevci in pevke iz Koroške in sevniške občine.

  Že tradicionalno so Ljudske pevke Solzice iz KUD Budna vas pripravile v cerkvi na Brunku koncert ljudskih pesmi. Kot je uvodoma povedala povezovalka Magda Sigmund, ta cerkev res kliče po obnovi, a vseeno se je po maši prijetno razlegalo prepevanje in božalo ušesa in duše poslušalcem. Letos so poleg domačink z ubranim petjem nastopili še Planinska pevska skupina iz Planinskega društva Lisca Sevnica, skupina Stari časi iz Rimskih Toplic in Ljudske pevke kmetic iz Mislinjske doline Bršljanke, ki so s pesmijo prinesle lepe pozdrave s prelepe Koroške. Za konec so vsi nastopajoči družno zapeli še skupno pesem. Po koncertu je sledilo prijetno druženje v   senci pod Skoporčevimi orehi.

  Vsi ki ljubimo slovensko ljudsko pesem, se kdaj vprašamo: »Ali bodo naši vnuki in pravnuki, še peli lepe slovenske pesmi?« Upamo, da bodo, saj to je naša želja in tudi zato pripravljamo takšne koncerte in druženja.

  Za KUD Budna vas Magda Sigmund

   

  temperatura

  Šentjanž

  Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

  Birna vas

  Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

  Slika v živo

  Šenthanž v živo

  LOGO I FEEL SLOVENIA

   

  logo TZS

   

  Logo QRA

  Lepote Šentjanža

  cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

  www.sentjanz.si

  Copyright © 2019. Vse pravice pridržane.