Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC08083
DSC08083
Otvoritev razstave Umetnost in prijateljstvo

Na gradu Sevnica sta nas 15. januarja 2015 zvečer združila umetnost in prijateljstvo na prireditvi ob odprtju skupne slikarske razstave likovne sekcije ART lipa iz Kulturno umetniškega društva Budna vas in Likovnega društva Laško. Veronika Sigmund, ki je povezovala prireditev je najprej na kratko predstavila delovanje članov obeh društev. Likovniki iz Laškega delujejo že od leta 2002, najprej pod okriljem drugih društev od leta 2009 pa kot Likovno društvo Laško. Njihovo delovanje je raznoliko; organizacija likovnih tečajev in delavnic, udeležba na ex-temporih,razstavah, ki jih pripravijo sami ali so povabljeni, na dobrodelnih akcijah, sodelovanje z društvi in prireditelji različnih dogodkov. So dobitniki več priznanj in uživajo podporo župana  in širše skupnosti. Trudijo se in se še bodo ohranjati likovno kulturo v občini.

Likovna sekcija ART lipa iz Kulturno umetniškega društva Budna vas združuje likovnike od leta 2012. Za svoj simbol so si izbrali mogočno drevo lipo, simbol slovenstva,ki metaforično prikazuje notranjo rast in moč. Družijo se na delavnicah pod mentorstvom profesorice likovne umetnosti Elene Sigmund, organizirajo skupinske in samostojne razstave, udeležujejo se likovnih kolonij, razstav, ex-temporov, slikarskih srečanj in dobrodelnih akcij.

Zelo pestro razstavo ki si jo bo mogoče ogledati na sevniškem gradu do 15.2.2015 je na kratko predstavila Elena Sigmund. Odprtje razstave so popestrili člani KUD Budna vas: Aleksandra Sigmund, Neža Musar, Magda Sigmund s prebiranjem pesmi članic Marije Bajt in Eve Keber in Ljudske pevke Solzice. Gosta Rudi Stopar s svojimi haikuji in Jožef Žnidarič s svojo poezijo. Razstavo sta s pozdravom odprla župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in župan občine Laško Franc Zdolšek.

Za kulturno umetniško društvo Budna vas

Predsednica Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.