Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC07747
DSC07747
Kdor poje rad v srcu je bogat

Ljudske pevke Solzice iz Kulturno umetniškega društva Budna vas so v petek zvečer 13. junija v cerkvi na Brunku organizirale koncert ljudskih pesmi. Naslovile so ga »Kdor poje rad v srcu je bogat«, kar še posebej velja za ljudsko pesem. Čeprav je bilo vreme bolj kislo so se srca poslušalcev, razvedrila ob prepevanju Ljudskih pevk Solzice in povabljenih skupin: skupine Steklar iz MPZ Hrastnik, ljudskih pevcev Koritno, skupine iz Rimskih toplic Stari časi in Šentjanških jurjevalcev. Vse skupaj je z besedo prepletala Veronika Sigmund in na koncu povabila na prijetno druženje z besedami:«Vsega lepega je enkrat konec a nocoj še ne, zadržite se še v naši družbi.«  Predsednica društva se je prav lepo zahvalila vsem obiskovalcem, ker so si vzeli čas in prišli poslušat ljudsko pesem v staro veško cerkev na Brunku in nastopajočim za prelep večer, ki so ga pričarali s svojim prepevanjem.  

Po koncertu so članice AKŽ Budna vas postregle z dobrotami iz njihovih rok. Ob družbi ljudske pesmi se je večer nadaljeval v prostorih družine Skoporc Zavrl. Vsi smo si zaželeli, da se kmalu zopet srečamo in zapojemo po ljudsko.

Za pomoč pri izvedbi koncerta se prav lepo zahvaljujemo občini Sevnica, JSKD IO Sevnica, Župniji Radeče in njenemu župniku Miru Berglju, družini Skoporc Zavrl, AKŽ Budna vas, Prehrani Javor iz  Krmelja, Slavnku Jazbec in vsem medijem, ki so objavili napoved koncerta. 

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas predsednica Magda Sigmund.

Fotografije je prispevala Marija Oven.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

travniki_v_hinjah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.