Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC07500
DSC07500
Zbor članov Kulturno umetniškega društva Budna vas 2014

V soboto 25. januarja zvečer  je na Brunku potekal zbor članov Kulturno umetniškega društva Budna vas. Poleg članov društva so se ga udeležili tudi povabljeni gostje podžupan občine Sevnica gospod Jožef Žnidarič z ženo Mileno, predstavnik PGD Šentjanž in predstavnici PGD Veliki Cirnik, vsi so društvu čestitali za uspešno delovanje v lanskem letu in zaželeli uspešno leto 2014. Enako so sporočili tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, županja občine Radeče Rafaela Pintarič, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek in predsednica TD Šentjanž Petra Majcen, ker na žalost niso mogli priti k nam in so se opravičili.

Po pozdravu predsednice in izvolitvi delovnega predsedstva smo poslušali vsa poročila. V kratki razpravi smo si bili enotni, da je bilo leto 2013 uspešno, saj smo izvedli vse kar smo si zastavili.

Za leto 2014 smo si zastavili kar obsežen plan dela in ga po krajši razpravi tudi soglasno sprejeli.

V točki razno smo se seznanili s spremembami v sekcijah. Ljudske pevke Solzice so po odstopu Rozalije Tomažin z mesta vodje skupine soglasno izvolile za novo vodjo Magdo Sigmund. Vodenje likovne sekcije ART LIPA  za letošnje leto prevzema Gordana Dobriha. Dogovorili smo se tudi o smernicah povračila stroškov za potovanja na nastope, kolonije, izobraževanja v bolj oddaljene kraje Slovenije.

Zbor članov smo zaključili z željo, da uspešno izvedemo zastavljeno za letošnje leto in nadaljevali prijetno druženje ob zakuski in prepevanju ljudskih pesmi.

 

Zahvala za pomoč pri delovanju društva v letu 2013.

-          Zahvaljujemo se vsem članom za sodelovanje na prireditvah, razstavah in delavnicah.

-          Najlepše se zahvaljujemo vsem obiskovalcem prireditev za obisk in prostovoljne prispevke.

-          Zahvala pa velja tudi vsem ki so nam kakorkoli pomagali pri našem delu:

-          Občini Sevnica in županu Srečku Ocvirku, Krajevni skupnosti Šentjanž, SAVA AVTU Boštanj, ARMATU Birna vas, GM Prijatelj Andreju Prijatelj Podboršt za finančno podporo.

-          JSKD Sevnica, ZKD Sevnica, KŠTM Sevnica in osnovni šoli Milana Majcna Šentjanž za pomoč pri obveščanju o naših prireditvah.

-          Slavku in Cveti Jazbec Šentjanž, Branku Keber Birna vas, Marti Karlič in gostilni Repovž Šentjanž za podarjene proizvode.

-          AKŽ Budna vas, Prehrani Javor Krmelj, Mileni Bregar Hinjce in Dušanki Skoporc-Zavrl Brunk za pogostitve.

-          KS Šentjanž, gradu Sevnica, zakoncema Bregar Hinjce, družini Skoporc-Zavrl Brunk, družini Musar Šentjanž in družini Vozelj Budna vas za uporabo prostorov za vaje, sestanke, delavnice in prireditve.

-          PGD Šentjanž za prevoze in pomoč pri izvedbi otroških likovnih delavnic. Janezu Repovžu za varno vožnjo.

-          TD Šentjanž, Šentjanž.si in Jožetu Pucu, Šentjanškemu glasu, Posavskemu obzorniku in Smilji Radi, Lokalno.si in studiu D, Grajskim novicam in Dolenjskemu listu za objavo napovednikov prireditev in člankov o našem delovanju.

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas

Predsednica Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.