Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozkopuc66@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20151007 142210
20151007 142210
Ličkanje koruze in ustvarjalne delavnice

V sredo, 7.oktobra smo članice Društva prijateljev mladine Šentjanž v sodelovanju s člani Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž povabili otroke k obujanju starega običaja – ličkanja koruze. Članici DPM sta otroke iz šole pospremili h konjeniškemu kozolcu, kjer jih je pričakalo veliko članov obeh društev in kup koruze pripravljene za ličkanje.

Vsi skupaj smo se lotili dela in kmalu končali s prvo zaposlitvijo. V kupu so se namreč skrivali bombončki, ki so otroke spodbujali k delu.  Nekateri so se potem preizkusili še v ruženju koruze in ugotovili, da to ni tako preprosto opravilo. A jim to ni vzelo poguma saj jim je bilo zelo zanimivo. S koruznim ličkanjem in koruzo so potem lahko ustvarjali strašila, deklice, dečke ali mozaik ter sliko. Nastali so lepi izdelki, ki so jih otroci kasneje odnesli domov. Med vsem tem časom pa so se lahko posladkali s pečenim kostanjem, ki so ga za vstopnico prinesli s seboj. Tako smo združili obujanje starih običajev z ustvarjalnimi delavnicami in kostanjevim piknikom. Kljub napovedi slabega vremena se je delavnic udeležilo preko 20 otrok, ki jim ni bilo dolgčas. Vsekakor bomo to še ponovili.

 JK
 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.